• 1
  • 2

Gitaarles in Voorschoten

Een gitaar is een bijzonder instrument. Het maakt niet uit hoe oud je bent of hoeveel je al kunt. Iedereen is welkom, ongeacht het niveau. De gitaarles wordt door ervaren docenten op maat gemaakt. Bij Popschool Voorschoten kun je gitaarles volgen op een akoestische gitaar en een elektrische gitaar. Beide zijn erg verschillend. Hoe je op de gitaar speelt komt sterk overeen, de snaren (en de noten) zijn namelijk hetzelfde. Maar de afstand tussen de snaren, de grootte van de vakjes en de dikte van de hals zorgen er toch voor dat het gevoelsmatig echt een ander instrument is. 

Elektrische gitaarles

Onze elektrische gitaarles is uitgebreid. We kunnen zo diep op de stof ingaan als jij wilt. Wat een elektrische gitaar bijzonder maakt is de enorme uitbreidingsmogelijkheden qua klank door het gebruik van effecten. Wat houdt de depth rate van een chorus pedaal in? Hoe maak ik een goed solo geluid? In welke volgorde moet ik mijn pedalen plaatsen? Hoe maak ik echte vervorming (distortion) zonder gebruik te maken van een pedaal (klinkt namelijk veel beter en maar weinig mensen weten hoe dat moet)? Hoe maak ik feedback? Dit zijn allemaal vragen waar je tijdens de elektrische gitaarles bij Popschool Voorschoten een antwoord op krijgt. Ook leer je tijdens de les over het gebruik van verschillende elektrische gitaren en versterkers. Dus als je het leuk vindt kun je een hoop leren over de achterliggende techniek van de elektrische gitaar. Kortom, Popschool Voorschoten leert je alles op de elektrische gitaar, maar ook alles over de elektrische gitaar. 

Akoestische gitaarles

Voor akoestische gitaarles hebben we ook diverse mogelijkheden. Op een akoestische gitaar kun je net als op een elektrische gitaar improviseren en solo's maken.  Je kunt jezelf of anderen begeleiden met het spelen van akkoorden. Muziektheorie is daarom een belangrijk onderdeel van de les. Je krijgt uitgebreid antwoord op verschillende vragen als; wat zijn akkoorden precies en hoe werken ze? Hoe maak ik een functionele gitaarpartij die past bij het liedje? Wanneer kan ik het beste met een plectrum spelen en wanneer niet? Je kunt erop vertrouwen dat wij een goede basis leggen waar je wat aan zult hebben!

Zoek je gitaarles in de omgeving van Voorschoten? Neem dan contact op met Popschool Voorschoten voor het maken van een proefles. 

Je krijgt priveles van een ervaren docent. Passie en liefde voor muziek staat centraal.

Vragen?

Of wilt u een afspraak maken voor een gratis proefles?

Neem dan nu contact met ons op!